Alpejski weekend w Łodzi po raz drugi

W pierwszy weekend grudnia w Łodzi po raz drugi odbędzie się Alpejki weekend. To nic innego, jak wielkie wydarzenie kulinarne, podczas którego posmakować można typowo alpejskie dania. Sprawdzamy, co ciekawego działo się podczas wydarzenia.

Na jakie dania można liczyć podczas wydarzenia?

W trakcie alpejskiego weekendu będzie można skosztować takich dań jak gorące czekolady, zupy cebulowe, pizze alpejskie, kiełbaski i desery. Są to treściwe dania alpejskie, które można przekąsić w górskiej scenerii i w kurortach narciarskich. Część restauracji będzie serwować swoje dania w lokalu, ale część rozstawi stoiska na dworze.

Skąd pomysł na taki festiwal?

Całe wydarzenie odbędzie się w łódzkiej Manufakturze. Jak podkreślają organizatorzy, zależy im na tym, aby Łódź również potrafiła zaskoczyć pomysłem i oryginalnym podejściem. Nie da się ukryć, że w zimą sezon gastronomiczny jest mniej popularny niż w okresie letnim, stąd pomysł, żeby nieco ożywić tę strefę. Uczestnicy wydarzenia byli zachwyceni, na stoiskach gościły nie tylko pyszne dania, ale także świetna atmosfera i przyjazne nastawienie. Wydarzenie odbyło się po raz drugi.