Gdzie zjeść w Łodzi? Podpowiadamy

W łodzi jest wiele miejsc, w który zjemy naprawdę smaczne posiłki. Warto również jednak odwiedzić miejsca serwujące dania lokalne i tradycyjne. W artykule zapraszamy do kliku z nich. Zapewniamy, że nie będą to złe wybory.
 

Bar Mleczny Kultura

 
Bar Mleczny Kultura to miejsce absolutnie kultowe, nawiązujące do ciężkich czasów PRL Typowo polskie dania przeniosą nas w te ciekawe i niekiedy absurdalne czasy.
 
Standardowo możemy tam liczyć na schabowego i pierogi. Nie najgorszy jest również gulasz i oraz wybór pulpetów i kotletów mielonych. DO picia zdecydowanie polecamy domowy pyszny kompot.
 

Piwnica Łódzka

 
To lokal serwujący dani kuchni polskiej w unowocześnionej odsłonie. Wszystkie produkty użyte do produkcji potraw są tradycyjne i dostarczone z lokalnych gospodarstw. Zachwyca pyszna kapusta kiszona oraz delikatna gęsina.
 
Wszystkie potrawy nawiązują do przeszłości, jednak mają w sobie nowatorskie smaki. W ofercie jest menu sezonowe, którego każdy powinien spróbować.
 

Księży Młyn

 
Lokalizacja tej restauracji jest wprost idealna. Znajduje się na terenie kompleksu Księży Młyn, który jest jednym z głównych zabytków Łodzi. Specjalnością zakładu są lokalnie przygotowane piwa oraz smakowite dania. W ofercie jest między innymi pyszny koźlak, gorzki porter czy mętny pszeniczniak.
 
Ten browar restauracyjny powinien odwiedzić każdy piwosz. Serwowane tu trunki na pewno trafią w gusta każdego znawcy. Ponadto znajdą się tu również trunki uniwersalne, które z pewnością trafią do każdego bez względu na gusta.
 

Anatewka

 
Anatewka jest miejscem, gdzie zjemy najlepsze dania kuchni żydowskiej. Na miejscu zjemy przepyszne pasztety, pieczenie i faszerowany drób. Na szczególną uwagę zasługuje bigos na dziczyźnie czy faszerowana gęś.
 
Do posiłku przygrywać nam będzie skrzypaczka oraz pianista zasiadający do zabytkowego pianino. Wszystko to tworzy unikalny, ekskluzywny klimat, który powinien przypaść do gustu każdemu miłośnikowi dobrej kuchni.