MLP Business Park Łódź, park biznesowy o ogromnym potencjale, cieszy się z pozyskania swojego pierwszego najemcy. Firma, która zdecydowała się na wynajem, działa w niezwykle dynamicznej branży HoReCa, łączącej sektor hotelarski i gastronomiczny.
Wynajmującym okazała się Chefs Culinar – znany i szanowany dystrybutor produktów spożywczych i niespożywczych na skalę krajową, skierowanych do rynku HoReCa. To właśnie on zdecydował się na wynajem imponującej powierzchni przekraczającej 1,6 tys. m kwadratowych, obejmującej zarówno powierzchnię magazynową, jak i biurową.
Chefs Culinar współpracuje z szerokim spektrum podmiotów – od restauracji, przez hotele, aż po firmy cateringowe. Jego oferta jest niezwykle bogata – zawiera aż około 12 tysięcy różnorodnych produktów o wysokiej jakości. Asortyment firmy jest zróżnicowany i obejmuje wszystko, czego może potrzebować gastronomia – od tłuszczów, nabiału, przypraw, przez świeże mięsa, ryby, warzywa i owoce, po dania łatwe w przygotowaniu, aż do napojów bezalkoholowych i wyselekcjonowanych win.
Agnieszka Góźdź, będąca członkiem zarządu i Chief Development Officer w MLP Group S.A., nie kryje zadowolenia z pozyskania pierwszego najemcy dla powstającego parku biznesowego. Podkreśla również, że kluczową rolę w takich projektach jak MLP Business Park odgrywa przemyślana lokalizacja.