Właśnie rozpoczęła się dwunasta odsłona popularnego programu kulinarnego Master Chef. W pierwszym epizodzie, który miał premierę, to łodzianka Anna Brandt zasłynęła wśród składu jury. Dania przygotowane przez Annę, zwłaszcza jej drożdżowy ciasto, wywołało zachwyt u jurorów, wśród których znalazła się Magda Gessler. To właśnie smak babki drożdżowej przygotowanej przez Annę zapewnił jej awans do następnej rundy tego telewizyjnego show.
Anna Brandt, reprezentująca Łódź, zrobiła prawdziwe furorę w 12. sezonie Master Chefa. Jej wykwintna drożdżowa babka zachwyciła nie tylko doświadczonych jurorów jak Magda Gesler, Anna Starmach czy Michel Moran, ale również nowego członka jury – Tomasza Jakubika. Bez wątpienia, jej fenomenalne umiejętności kulinarne oraz mistrzowskie przygotowanie babki drożdżowej przyczyniły się do jej awansu do następnego etapu telewizyjnego konkursu.
– W ciągu 12 lat trwania programu chyba jeszcze nie mieliśmy okazji próbować tak pysznego ciasta drożdżowego – podkreślali pełni podziwu jurorzy, degustując babkę drożdżową stworzoną przez Annę Brandt podczas pierwszego odcinka programu.